woensdag 26 februari 2014

De Lentetrancereis - Uriël en Raphaël


Wat weer een bijeenkomst zeg! We waren vereerd met bezoek uit het verre Westen, en een aantal oude vertrouwde mensen waren weer van de partij.
Al bij het aanroepen van de richtingen en de elementen verschenen de Aartsengelen Uriël en Raphaël. Niet vreemd eigenlijk, aangezien de elementen Aarde en Lucht sterk actief zijn op het moment. Maar wel bijzonder om ze zo sterk te voelen en te zien, en hun welwillende aandacht te mogen genieten.
Helena heeft een schitterend stuk gespeeld op haar dwarsfluit: het Air van Bach. Daarna hebben we een oefening gedaan waarbij we energie uitgewisseld hebben met de Aarde. Toen was het tijd om vanuit de Aarde omhoog te reiken naar de Lucht, als een zaadje dat ontkiemt, zich door de aarde heen werkt, en doorgroeit, de frisse lentelucht in. Dit op prachtige muziek voor het element Lucht.
En vervolgens was het tijd voor de reis. Helena aan de ene kant van de ruimte, en ik aan de andere. Beiden met onze eigen drum, die van Helena meer Aarde, die van mij meer Lucht. De deelnemers gingen via een 'zweefsurfboard' op reis naar hun hartsverlangen. En dat leverde weer heel verschillende, persoonlijk passende ervaringen op.
Het samen drummen werd door iedereen als bijzonder krachtig ervaren. Enige uitspraken: "Het ritme was waanzinnig!" "Heel bijzonder, en interessant dat de boventonen op een gegeven moment verdwenen." "De drums trokken me heel diep de trance in, ik kon zó vertrekken." "Wat een klankrijkdom, er was veel meer geluid dan alleen van de drums..." Wat uit deze reacties bleek was dat iedereen zo diep in de trance was gegaan, dat voor iedereen de muziek totaal anders had geklonken. Ook de tijdsbeleving was voor iedereen verschillend: van een 'eeuwigheid' tot 'het leek maar twee minuten'.
Tijdens de trancereis zijn beide Aartsengelen bij iedereen individueel langs geweest en hebben ze hun liefdevolle energie over de deelnemers uitgestort. Dit was erg ontroerend om mee te maken, vooral omdat ik kon zien dat de mensen er energetisch op reageerden.
Na afloop was iedereen heel duidelijk belevendigd en geïnspireerd. Iedereen was goed geaard en fris. We hadden een vrolijke nazit met veel grapjes en heldere stemmen en ogen, en iedereen had alweer zin in de volgende keer!

Ik blijf dankbaar dat ik dit mag doen. Het is gewoon zo geweldig om hier bij te mogen zijn, en het steeds meer samen te doen met Helena, en met de deelnemers! Een waar geschenk.
Vandaar dat we na de zomervakantie gaan uitbreiden: er komt een open groep, zoals nu, en een groep voor ervaren trancereizigers. Deze laatste zal meer de diepte in gaan, en hier zullen ook de verschillende sjamanistische dimensies doelgericht bereisd worden. Ook wordt dit echt een jaarcursus, waar je je aan verbindt voor tien keer. In de cursus komt hoogstwaarschijnlijk een avond voor het vinden van je Poweranimal. Mensen die al een Krachtdier hebben, kunnen deze reis benutten om de band met hem of haar te verdiepen.
Voor mensen die nieuwsgierig zijn, en die niet precies weten in welke groep ze het beste zullen passen, is het handig om (één van) de komende keren mee te doen. Dan kun je merken hoe het jou bevalt, en voor volgend jaar kun je dan een keuze maken. De eerstvolgende keer is op de Lente-evening: 21 maart. Iedereen is van harte welkom. Wel is het fijn als je je even meldt via een FB berichtje aan Naast de Bron, dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen met thee en chocola.

Data voor de komende maanden:
21 maart
18 april
23 mei
20 juni

In diepe dankbaarheid,
Maria



Geen opmerkingen:

Een reactie posten