zaterdag 1 maart 2014

Eigenwijze Weekendschool - het leeft!


Sinds mijn vorige blog over de Eigenwijze Weekendschool/Zondagskinderen blijkt dat er heel veel mensen heel enthousiast worden van dit idee. En dat het kennelijk al rondzingt. Zo geeft Sander Lindhout in het voorjaar een cursus "Hoe blijf ik gezond en gelukkig" voor jongeren van 17 tot 22 jaar in Noordlaren, op een prachtige locatie. Als je op de hoogte wilt blijven kun je kijken op zijn FBpagina Witte Wolf. En zo zijn er meer mensen bij wie het kriebelt, die er aan toe zijn om dat wat zij zelf geleerd en ervaren hebben door te geven.
En dat is precies mijn bedoeling! Geen in ijzer gegoten 'curriculum', geen 'verplichte kost', maar volwassenen en jongvolwassenen die wat zij geleerd en ervaren hebben in een plezierige setting delen met kinderen en jongeren die hier nieuwsgierig naar zijn. Om zo elkaar te helpen: de ouderen kunnen de jongeren dingen aanbieden die nieuw voor hen zijn, en de kinderen en jongeren kunnen simpelweg door nieuwsgierig te zijn de ouderen de kans geven om zich weer verder te ontwikkelen. Zo ben je altijd elkaars leraar en leerling.
Ik verheug me volop op zaterdag 5 april. Er is een aardige groep mensen met heel verschillende kwaliteiten die belangstelling heeft getoond. En op de vijfde gaan we dat allemaal bijelkaar brengen om te zien wat we met elkaar voor moois kunnen brouwen... Wat ik nog fijn zou vinden is wat meer mannen, en mensen uit de hoek van het druïdisme, en meer mensen die aan de slag willen met dingen als yoga, bewegen, martial arts/survival en met de handen werken. Ook zijn mensen die werken met beeldende kunst, muziek, dans en drama van harte welkom.
Hoe groter de groep, hoe diverser het programma is dat we met elkaar kunnen maken, en hoe lichter de lasten per persoon zijn. Het borrelt en bruist hier! Bruis je mee, de toekomst tegemoet? Meld je dan aan op de Facebookpagina van Naast de Bron. We starten 5 april om 14.00 uur aan de Bieleveldslaan 14 in Harkstede. De mensen die zich hebben opgegeven krijgen tijdig nader bericht over hoe de middag er uit zal zien.

Liefs,
Maria

Geen opmerkingen:

Een reactie posten