zaterdag 13 april 2013

Trancereis 19 april: Venus en Mars in jezelf

Venus en Mars

Dat lijkt een uitgekauwd verhaal. We hebben er veel overtuigingen bij, en gewoontes. We koppelen Venus aan vrouwen, en Mars aan mannen. We schrijven beiden vaste kenmerken toe, die heel erg gekleurd zijn door de opvattingen over mannen en vrouwen die we van kleins af aan hebben meegekregen.
Maar is dat onze eigen, levende werkelijkheid? Pas jij wel in die overtuigingen? Of - op z'n Gronings gevraagd: Is dat zo?

Ik heb de indruk dat we in deze wereld van dualiteit altijd proberen dingen te verklaren aan de hand van verschillen die we zien. Mannen en vrouwen zien er fysiek anders uit, dus zullen we ook wel wezenlijk verschillen. Tegenwoordig is er veel bekend over de biochemie van mensen, de werking van allerlei hormonen en andere biochemische stoffen, en hebben we materiële grond om te zeggen 'zie je wel: dit is typisch mannelijk, en dat is typisch vrouwelijk'. En we hebben de neiging om van ons zelf en anderen te verwachten dat we ons dan ook naar die overtuigingen en ideeën te gedragen.

Het kan zo zijn, misschien, als je naar de hele grote groepen 'mannen' en 'vrouwen' als geheel kijkt. Maar hoe zit het bij jou persoonlijk? Hoe is de balans van verschillende kwaliteiten en talenten in jou? En heb je dan wat aan die kreten 'mannelijk' en 'vrouwelijk'?

Op 19 april gaan we door middel van oefeningen en een trancereis beleven hoe de balans van jouw verschillende kwaliteiten ligt. Hoe zit het met jouw scheppende kracht? Je vermogen om iets te voeden en te laten bloeien? En je moed om dingen te laten sterven en dus ruimte te maken voor iets nieuws? Wat is de rol van Liefde bij dit alles?

Venus en Mars waren geliefden, hoewel Venus getrouwd was met Hephaistos, de smid en geniale uitvinder. Ze kregen samen drie kinderen: Deimos - de god van de schrik, Phobos - de god van de  angst, en Harmonia - de godin van de harmonie. Kennelijk kun je heel bang worden van de vereniging van de Godin van de Liefde en de God van de Strijd, maar kan er ook iets heel moois uit tevoorschijn komen..... wie weet dus wat er staat te gebeuren!

Als jij door de angst heen je eigen harmonie wilt bereiken ben je vrijdag 19 april weer van harte welkom in het Hortus Huys, Grote Kruisstraat 3 in Groningen. We beginnen om 20.00 uur, en vanaf 19.45 uur kun je al komen voor een kop thee.

Wees welkom, in Liefde en Hartstocht!

Maria

Geen opmerkingen:

Een reactie posten