dinsdag 15 oktober 2013

Loslaten - vrijgeven - (laten) sterven

De energie neemt toe, zo naar vrijdag. Het zal dan ook volle maan zijn. Tegelijkertijd zal er een maansverduistering plaatsvinden.... sterke invloeden, kracht om dingen heel duidelijk van binnen te voelen, en kracht om ze naar buiten te laten komen.

Sjamanistische dood. Sterven om verder te kunnen leven. Sterven als continu proces. Het sterven van anderen waarmee we verbonden zijn, en ons eigen sterven. We zijn voortdurend aan het sterven: ieder moment sterven er cellen in ons lichaam, sterven er herinneringen, sterven er plannen, dromen, contacten... om ruimte te maken voor nieuwe cellen, nieuwe ervaringen, nieuwe mogelijkheden, dromen en mensen. Onze overtuigingen maken het ene sterven zwaar en pijnlijk, en merken het andere sterven niet eens op.

Sterven als stilstaan in de tijd. Wanneer een sterven zo'n schok teweegbrengt dat voor je gevoel de wereld stilstaat (dat is natuurlijk niet zo, jij staat even stil, maar de wereld draait door), 'bevriest' je leven als het ware. De energie vertraagt, verdikt, en vervuilt. Je lymfesysteem raakt overbelast, en daarmee langzamerhand al je organen. Je raakt je zware energie niet kwijt, deze hoopt op, met allerlei narigheid tot gevolg. Ook je denken wordt modderig en pruttig, draaiend in kringetjes in plaats van stromend. Je raakt vol met 'bagger'.
Het is dus zaak om, ook bij heel erg schokkende sterfervaringen, de energie te laten stromen, niet in brak water terecht te komen. Dat is precies de functie van de sjamanistische dood: het sterven actief beleven, waardoor de energie die vastzit/vastzat weer kan gaan stromen, en jij verder kunt leven. De sapstroom op gang brengen.

Waar is jouw sapstroom vertraagd, verdikt of opgedroogd? Wat zijn de punten waarop jij bent stilgestaan in de tijd? Wat mag er bij jou sterven/opgeruimd worden, opdat je levensenergie weer vrijelijk door je heen kan werken?
We gaan er mee aan de slag aanstaande vrijdag tijdens de trancereisworkshop sjamanistische dood aan de Bieleveldslaan 14 in Harkstede. We beginnen om 20.30 uur, en vanaf 20.15 uur is de deur open. Neem lekker warme sloffen mee, want schoenen en jassen blijven in de hoofdwoning, en een tientje als bijdrage.

Tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten